Το ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στις δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Για να δείτε έναν πλήρη οδηγό όλων των θεαμάτων ή να καταχωρήσετε τη δική σας εκδήλωση, επισκεφθείτε την πολιτιστικη ατζέντα της πόλης στη διεύθυνση
http://www.ipolistonkosmo.gr.

8 Μαρ 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ) ΜΟΥΣΕΙΟ!

Μία Αλλιώτικη Νύχτα στο Μουσείο vol.4- Άρωμα Γυναίκας
Σήμερα στις 8:00 μ.μ.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η Parallaxi και η ομάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" συνεχίζουν τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν με τις νύχτες στα μουσεία, πάντα με στόχο να προσελκύσουν το κοινό της πόλης στα μουσεία της και να δημιουργήσουν γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα.
Άλλη μία "Αλλιώτικη Νύχτα στο Μουσείο", η υπ' αριθμόν τέσσερα φιλοξενείται αυτή τη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και χορός μόνο από γυναίκες θα πλαισιώσουν τη σημαντική έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη στη Μύρτιδα. Πρόκειται για την ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας που έζησε στην Αθήνα τον «Χρυσό αιώνα» του Περικλή και υπήρξε ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.


Το Πρόγραμμα

20:00 Η βραδιά θα ξεκινήσει με ξενάγηση στη σπουδαία έκθεση της Μύρτιδας.

20:30 Η διευθύντρια του Μουσείου, Πολυξένη Βελένη, θα αναγνώσει ένα κείμενο γραμμένο ειδικά για τη βραδιά και εμπνευσμένο από το κορίτσι της αρχαιότητας που δεν έγινε ποτέ γυναίκα. Ένας μονόλογος για τα κορίτσια κάθε εποχής.

20:45 H Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου θα διαβάσει ένα αγαπημένο της διήγημα.

20:55 Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεξάνδρα Μυλωνά θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο αφιερωμένο στις Σειρήνες. Η performance "Η φωνή του νερού" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Αλεξάνδρας Μυλωνά. Η σκηνική εγκατάσταση είναι του Κώστα Αρώνη και η μουσική επιμέλεια του Θανάση Γωγάδη.

21:05 Η Σοφία Νικολαΐδου θα διαβάσει ένα αγαπημένο της διήγημα.

21:15 Οι ηθοποιοί, Νόπη Ράντη και Λένα Πετροπούλου θα ερμηνεύσουν μια πράξη του περίφημου έργου "Ιστορίες Πείνας" του Ιγκάνθιο δελ Μοράλ, που εξιστορεί τις εμμονές των σύγχρονων γυναικών με τη δίαιτα.

21:30 Το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ θα ερμηνεύσει έναν αυτοσχεδιασμό εμπνευσμένο από τη μέρα.

21:45 Η Σεμέλη Ταγαρά θα κλείσει τη βραδιά με τραγούδια γραμμένα για μεγάλες φωνές καθώς και δικά της τραγούδια.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, 20:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, 2310 830538

RSS feeds (ipolistonkosmo.gr)