Το ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στις δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Για να δείτε έναν πλήρη οδηγό όλων των θεαμάτων ή να καταχωρήσετε τη δική σας εκδήλωση, επισκεφθείτε την πολιτιστικη ατζέντα της πόλης στη διεύθυνση
http://www.ipolistonkosmo.gr.

19 Νοε 2010

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Μια θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας
"Αμφιθεατρικοί"
του ΠΑ.ΜΑΚ σε συνεργασία με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσ/νίκη

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Η αγάπη ανταλλάσσεται μόνο με αγάπη»
Karl Marx

Ο Μισέλ Φάϊς, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ, τον Δεκέμβρη του 2008, κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, έγραψε τον μακρύ, πυρετικό μονόλογο μιας νέας γυναίκας. Η Ρούσκα Ρούσεβα αναπνέει μέσα από φωνές που καταλαμβάνουν την καθημερινότητά της• πρόσωπα οικεία, τυχαία, υπερβατικά τη μεταμορφώνουν σε ένα πολυφωνικό παραμιλητό. Το «Κίτρινο σκυλί» είναι ένα κείμενο επείγουσας γλωσσικής πραγματικότητας.

Ο Βασίλης Κοτσίδης, με αφορμή «Το κίτρινο σκυλί» του Μισέλ Φάϊς, συνέθεσε το έργο «Βρέχει στον παράδεισο», που αποτελείται από δύο μονόπρακτα του ίδιου και αποσπάσματα από «Το κίτρινο σκυλί». Τρεις παράλληλες ιστορίες. Τρεις άνθρωποι, εντελώς άγνωστοι, χωρίς την οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους, χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο που να δικαιολογεί μια επαφή, μοιράζονται, χωρίς να το ξέρουν, ένα χαρακτηριστικό• έχουν ένα κοινό βίωμα. Ένα βίωμα που τους ενώνει και τους διακρίνει. Τους ενώνει μεταξύ τους και τους διακρίνει σαφέστατα, σε βαθμό στοχοποίησης, από το σύνολο της κοινωνίας στην οποία ζουν. Η θεατρική αυτή σύνθεση επιχειρεί να παρουσιάσει τον αγώνα τριών ανθρώπων να βρουν ένα λόγο να συνεχίσουν, όταν όλα γι’αυτούς έχουν χαθεί• τον αγώνα τριών καθημερινών ηρώων να βρουν ένα μέρος να προστατευτούν από τη βροχή που πέφτει στον παράδεισο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ • ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΕΝΑΡΞΗ 21:00)
________________

18/11/2010 Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
19/11/2010 Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
29/11/2010 Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

RSS feeds (ipolistonkosmo.gr)