Το ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στις δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Για να δείτε έναν πλήρη οδηγό όλων των θεαμάτων ή να καταχωρήσετε τη δική σας εκδήλωση, επισκεφθείτε την πολιτιστικη ατζέντα της πόλης στη διεύθυνση
http://www.ipolistonkosmo.gr.

19 Φεβ 2009

Οι δωρεάν εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 19 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα, μεγάλη Αποκριάτικη γιορτή στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με μουσική, χορό, ζογκλέρ, κλόουν, ακροβάτες και ξυλοπόδαρους προγραμματίζει για την Τσικνοπέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ηδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε με Αποκριάτικο διάκοσμο και φωταγώγησε την πόλη και με το σύνθημα “Ολη η πόλη μια παρέα” καλεί όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στις εορταστικές Αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης γεμάτες με εκπλήξεις, βεγγαλικά και Ελληνική μουσική.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με το νεανικό και δημοφιλές συγκρότημα Free Soul, θα ακολουθήσει η εμφάνιση του συγκροτήματος Anima και στη συνέχεια οι Onar θα ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα με δυναμικό ύφος τους. Ακολούθως τη σκυτάλη θα λάβει ο Κώστας Τουρνάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει γνωστές επιτυχίες του. Η βραδιά θα κλείσει με το λάτιν συγκρότημα Rythmo Latino που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχήμα από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και κλόουν με την ονομασία “Παιδία εν Δράσει”, θα μοιράζονται σερπαντίνες, αποκριάτικες μάσκες, κομφετί, καπέλα και χιλιάδες άλλα δώρα. Το ενδιαφέρον όλων θα συγκεντρώσουν και φέτος οι παραδοσιακοί αποκριάτικοι μπάστακες [καρναβαλικές κατασκευές] ύψους τεσσάρων μέτρων που τοποθετήθηκαν ήδη στην Πλατεία Αριστοτέλους και στον ομώνυμο πεζόδρομο, ενισχύοντας την αποκριάτικη ατμόσφαιρα της πόλης.

Ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνονται και στους άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

RSS feeds (ipolistonkosmo.gr)