Το ιστολόγιο αυτό είναι αφιερωμένο στις δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Για να δείτε έναν πλήρη οδηγό όλων των θεαμάτων ή να καταχωρήσετε τη δική σας εκδήλωση, επισκεφθείτε την πολιτιστικη ατζέντα της πόλης στη διεύθυνση
http://www.ipolistonkosmo.gr.

22 Αυγ 2010

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι _ Πανσέληνος και Μουσική στη Θεσσαλονίκη

Μια ξεχωριστή βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 στις 21:00 στην Νέα Παραλία στο ύψος του Νέου Δημαρχείου (μπροστά από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου)।Το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα “Performers Quartet”, υπόσχεται μια μοναδική ατμόσφαιρα κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με γνωστά swing,μοναδικά latins αλλά και αξέχαστες επιτυχί ες από το Hollywood και το Broadway.
Το Performers Quartet είναι ένα γυναικείο φωνητικό κουαρτέτο που απαρτίζεται από μουσικούς με σημαντική παιδεία και εμπειρία, οι οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη। Κίνητρο για τη δημιουργία του αποτέλεσε η απουσία ενός αντίστοιχου σχήματος από τα μουσικά δρώμενα της πόλης, καθώς και η αγάπη των μελών του για τη μουσική που ξεφεύγει από τα στενά «ακαδημαϊκά».Το Σύνολο συνοδεύει στο Electone (organ) ο Παναγιώτης Κουντούρης, ο οποίος κάνει και τις ενορχηστρώσεις των συνοδευόμενων τραγουδιών.
Το Κουαρτέτο αποτελούν οι:
Μελίνα Πασχαλίδου soprano
Κορτέσσα Τσιφοδήμου soprano
Δήμητρα Αθανασάτου mezzo soprano
Αθανασία Θωμοπούλου mezzo
soprano
Και μην ξεχνάτε: την ίδια μέρα Γιoρτάζουμε την πανσέληνο στο αρχαιολογικό μουσείο με
Smooth Jazz Trio πληροφορίες εδώ) αλλά και στο Επταπύργιο και το Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς:
- Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ)

Το συγκρότημα Ρεμπετάλικα θα παίξει παλιά ρεμπέτικα και παραδουσιακά τραγούδια
ώρα έναρξης 21:00
-Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης
Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα "ΤΡΙΑ ΣΥΝ ΕΝΑ"
ώρα έναρξης 21:00

RSS feeds (ipolistonkosmo.gr)